latinica  ћирилица
26/06/2022 |  19:57 ⇒ 27/06/2022 | 07:04 | Autor: RTS

Đoković na startu Vimbldona igra protiv Kvona

Prvog dana turnira, u ponedjeljak, na terene Vimbldona izaći će petoro tenisera Srbije.
Novak Đoković (Foto:  EPA-EFE/TOLGA AKMEN) -
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN)

Novak Đoković počinje odbranu titule i igra protiv Sun Vu Kvona iz Јužne Koreje od 14.30 časova na Centralnom terenu.

Kvon (24), koji je trenutno na 75. mjestu ATP liste, u karijeri je igrao samo jednom protiv Đokovića i to prošle godine u Beogradu, a srpski teniser je tada slavio sa 6:1, 6:3.

Trenutno treći igrač svijeta, koji je do sada osvojio 20 grend slem trofeja, Novak Đoković je prošle godine u finalu Vimbldona pobijedio Italijana Matea Beretinija sa 6:7, 6:4, 6:4, 6:3.

Najbolji srpski teniser je šest puta u karijeri trijumfovao na Vimbldonu.

U ponedjeljak na teren izlaze i Laslo Đere, Aleksandra Krunić, Miomir Kecmanović i Dušan Lajović.

Laslo Đere će na terenu broj sedam igrati oko 14 časova protiv Čileanca Alehandra Tabila, a u sličnom terminu Aleksandra Krunić će na startu Vimbldona igrati protiv Rumunke Sorane Kirstee na terenu broj osam.

Miomir Kecmanović, koji je na turniru postavljen za 25. nosioca, sastaće se oko 14.30 na terenu broj 14 sa DŽonom Milmanom iz Australije.

Lajović će imati težak zadatak na startu Vimbldona protiv Pabla Karenja Buste iz Španije. Organizatori su ovaj duel postavili na teren broj 15 kao treći meč dana, a ne bi trebalo da počne pre 17 sati.

Ovogodišnji Vimbldon obilježile su odluke čelnika ATP i VTA da ne dodjeljuju bodove zbog toga što su organizatori Vimbldona zabranili nastup ruskim i beloruskim teniserima i teniserkama zbog rata u Ukrajini.

U muškoj konkurenciji neće nastupiti dvojica najbolje plasiranih igrača na ATP listi Danil Medvedev i Aleksandar Zverev. Medvedevu je zabranjen nastup u Londonu zbog rata u Ukrajini, dok se Zverev oporavlja od povrede skočnog zgloba.

Na Vimbldonu će nastupiti i Amerikanka Serena Vilijams, koja nije igrala godinu dana zbog povrede. Ona je dobila specijalnu pozivnicu za učešće na trećem grend slem turniru sezone, a rivalka Amerikanki biće Francuskinja Harmoni Tan.

Turnir na Vimbldonu završava se 10. jula, a nagradni fond iznosi više od četrdeset miliona funti.