latinica  ћирилица
27/06/2022 |  08:11 ⇒ 08:23 | Autor: SRNA

Zbog visoke temperature praviti češće pauze

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske i jutros savjetuje vozače da zbog veoma visoke dnevne temperature putuju u ranim jutarnjim ili večernjim časovima ili da prave češće pauze, ukoliko ipak putuju tokom dana.
Auto-moto savez Republike Srpske - Foto: ilustracija
Auto-moto savez Republike SrpskeFoto: ilustracija

Zbog miniranja stijena od 11.30 do 14.30 časova planirana je potpuna obustava saobraćaja u mjestu Strojice, na regionalnom putu Šipovo-Novo Selo, prema Kupresu, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Nakon završetka radova ponovo je u funkciji magistralni put Prijedor-Banjaluka, od Tunjica do Šargovca.

Na obilaznici oko Bijeljine izvode se radovi na sanaciji kolovoza i saobraćaj se odvija usporeno, uz kratkotrajne prekide, a zbog radova na magistralnom putu Bijeljina-Šepak saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom naizmjenično.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici regionalnog puta Prijedor tri-Stara Rijeka za vrijeme prelaska radnih mašina preko puta tokom eksploatacije rudnika Ljubija.

Na dionici magistralnog putu Prijedor-Kozarac, radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor, saobraćaj će se izvoditi uz izmijenjen režim vožnje.

Radi deminiranja dolazi do povremenih obustava saobraćaja na dionicama Miljevina-Brod na Drini jedan, Brod-Odžak, Šamac jedan-Grebnice, Polje-Podnovlje u intervalima 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja saobraćaja.

Izmijenjen je režim saobraćaja zbog radova na putevima Teslić dva-Teslić tri -Podjezera, Čelinac-Kotor Varoš, Rudanka–Doboj jedan, Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, RI-3106 dionica Razboj-Tedin Han, Ćesim-Pridvorci, Šipovo-Novo Selo, te Јezero-Šipovo.

Zbog opasnosti od pojave klizišta zabranjen je saobraćaj za sva vozila na putu Stari Ugljevik-Glavičice, a na putevima Foča-Goražde, Bistrica-Podgrab, Brod na Drini-Šćepan Polje, Ukrina-Gornja Vijaka se odvija otežano.

Vangabaritni teret kretaće se na putevima Donje Ledenice-Crkvina-Šamac, Stanić Rijeka-Granični prelaz Brod, Doboj-autoput-Banjaluka-Prijedor-Koprivna, Banj Brdo-Bijeljina-Granični prelaz Rača i Stanić Rijeka-Derventa-Granični prelaz Brod, a vozači treba da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Zbog oštećenja mosta zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini na mostu Kralja Aleksandra, preko rijeke Lim, a zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na putu Polje-Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona na dionici Klašnice 2-Šargovac u mjestu Trn.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U Federaciji BiH zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa Zenica sjever-Zenica jug, saobraćaj se odvija preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Na magistralnom putu Јajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, a noću se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Donji Vakuf-Travnik /Komar/, Žepče-Zenica /Golubinja/, Ripač-Dubovsko i Šamac-Orašje /dionica Grebnice-Bazik/.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.