latinica  ћирилица
27/06/2022 |  10:30 ⇒ 14:12 | Autor: RTRS

Cvijanović: Vojska Srpske branila svoj narod i slobodu

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku komandantu Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH brigadiru Miloradu Krajšumoviću, pripadnicima Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH, kao i nekadašnjim pripadnicima Vojske Republike Srpske povodom Vidovdana – Krsne slave Vojske Republike Srpske.
Željka Cvijanović - Foto: SRNA
Željka CvijanovićFoto: SRNA

- Povodom obilježavanja Vidovdana – Krsne slave Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka, u ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam iskrene čestitke. Na jedan od najvećih i najznačajnijih datuma u srpskoj istoriji sa posebnim pijetetom sjećamo se svih hrabrih pripadnika Vojske Republike Srpske koji su, vođeni patriotizmom i nesebičnom hrabrošću, svoje živote i dijelove tijela ugradili u temelje Srpske - navodi se u čestitki predsjednice Srpske.

Cvijanović je naglasila da je Vojska Republika Srpske, kao glavna okonsica i garant opstanka Republike Srpske, naše najveće tekovine, u Odbrambeno-otadžbinskom ratu branila svoj narod, slobodu i pravo da ostanemo svoji na svome.

- Uvjerena sam da će pripadnici Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka, kao faktor očuvanja mira, bezbjednosti i stabilnosti, s ponosom čuvati od zaborava svijetlu tradiciju naše vojske i časni put predaka. Uz želje da svaki naredni Vidovdan proslavljamo u još boljoj i snažnijoj Republici Srpskoj, još jednom vam čestitam praznik i srdačno vas pozdravljam - navodi se u čestitki predsjednice Cvijanović.