latinica  ћирилица
27/06/2022 |  10:30 ⇒ 10:44 | Autor: RTRS

Svečana akademija povodom krsne slave Vojske Republike Srpske u Sloveniji

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić posjetio je Kranj u Sloveniji gdje je prisustovao svečanoj akademiji i recitalu povodom krsne slave Vojske Republike Srpske Vidovdana u organizaciji Saveza srpskih društava Slovenije, saopšteno je iz Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.
Vlado Đajić sa Miloradom Živkovićem (Foto: https://www.facebook.com/snsdbl) -
Vlado Đajić sa Miloradom Živkovićem (Foto: https://www.facebook.com/snsdbl)

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka govorio je o značaju podsjećanja na sve podvige pripadnika Vojske Republike Srpske.

- Moramo biti zahvalni i nikad ne zaboraviti sve one koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske. Njihova žrtva obavezuje nas da čuvamo ono što su za sve nas odbranili i da ih se sa dubokim poštovanjem sjećamo - poručio je Đajić.

Đajić napominje da je ujedinjenost srpskog naroda i van granica Srpske garant opstanka.

Članovi Saveza srpskih društava Slovenije srdačno su ga dočekali i razgovarali o poboljšanju njihovog statusa u Sloveniji, ali i o mogućnosti povratka u Srpsku.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka sastao se i sa ambasadorom BiH u Sloveniji Miloradom Živkovićem i govorio o trenutnoj političkoj situaciji, značaju saradnje sa Slovenijom i položaju srpske dijaspore.