latinica  ћирилица
27/06/2022 |  10:58 ⇒ 11:00 | Autor: SRNA

Mrkajić: Pokrenuta inicijativa za smjenu načelnika opštine Bratunac

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Bratunac Marko Mrkajić rekao je Srni da je 16 od 25 odbornika Skupštine bratunačke opštine pokrenulo inicijativu za opoziv načelnika opštine Srđana Rankića.
Marko Mrkajić - Foto: RTRS
Marko MrkajićFoto: RTRS

- Prije nekoliko dana 16 odbornika potpisalo je tu inicijativu i ona će biti na dnevnom redu tematske sjednice Skupštine opštine zakazane za 7. jul - naveo je Mrkajić.

On je istakao da je skoro nemoguća komunikacija između odbornika i načelnika opštine i da ga više, kako navodi, ne podržavaju ni neki odbornici koji su predvodili njegovu predizbornu kampanju.

- Za dvije godine ništa praktično nije urađeno. Projekti su na čekanju, načelnik i dalje pruža lažna obećanja kao u predizbornoj kampanji, a ništa se ne ostvaruje. Čak, opština se nije prijavila ni na javni poziv Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske za sredstva za omogućavanje sticanja pripravničkog staža nezaposlenim licima sa završenom visokom stručnom spremom - tvrdi Mrkajić.

Prema njegovim riječima, zabilježeno je nepotrebno i nezakonito zapošljavanje velikog broja osoba u opštinsku administraciju.

Mrkajić je najavio da će aktivisti stranaka čiji odbornici su pokrenuli inicijativu za smjenu načelnika opštine ovih dana obići sve mjesne zajednice, razgovarati sa građanima i objasniti zbog čega u Bratuncu nema nikakvih projekata i investicija i ko snosi odgovornost za loše stanje i odnose u Skupštini opštine.