latinica  ћирилица
27/06/2022 |  11:22 ⇒ 11:25 | Autor: RTRS

Čestitka Viškovića povodom Vidovdana

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je čestitku komandantu Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH brigadiru Miloradu Krajšumoviću, pripadnicima Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH, kao i nekadašnjim pripadnicima Vojske Republike Srpske povodom Vidovdana – Krsne slave Vojske Republike Srpske, navodi se u saopštenju.
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

- Povodom Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske, Vama, vojnicima, podoficirima i oficirima Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH, upućujem najiskrenije čestitke - ističe Višković u čestitki.

Vidovdan je jedan od najsvetijih praznika, koji je sinonim za velika stradanja u istoriji srpskog naroda, ali, takođe, sinonim je za slobodu, viteštvo i herojstvo. Zato je bitno da na današnji dan slavimo hrabrost i čast naših boraca jer njihovim junačkim podvizima, kao i neustrašivošću starješina Vojske Republike Srpske, sačuvani su životi i sloboda našeg naroda, kao i naša Republika Srpska.

- Danas, kada obilježavamo Vidovdan, treba da iskažemo poštovanje našim preživjelim veteranima. Da im kažemo - Veliko hvala za sve što ste učinili za slobodu Republike Srpske i našeg naroda - navodi se u čestitki.

Ali ono što je najvažnije i što je dužnost svih nas je da nikada ne zaboravimo najbolje, da ne zaboravimo naše heroje, naše borce koji su položili svoje živote u odbrani Republike Srpske jer zbog njih mi danas živimo ponosno i slobodno.

- Pripadnicima Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka još jednom čestitam Vidovdan, krsnu slavu Vojske Republike Srpske, želim da i u budućem periodu nastave tradiciju Vojske Republike Srpske, i da nastave da čuvaju uspomenu na naše junake - dodaje se u čestitki predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića.