latinica  ћирилица
27/06/2022 |  14:35 ⇒ 17:15 | Autor: SRNA

Vulin: Republika Srpska - jedan od najvažnijih prioriteta Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je BiH jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera Srbije, baš kao što je Republika Srpska jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih prioriteta Srbije.
Aleksandar Vulin (Foto:mup.gov.rs) -
Aleksandar Vulin (Foto:mup.gov.rs)

- Gdje god Srbi da žive mogu da očekuju podršku i pomoć svoje Srbije, pa i da brže pređu, da brže dođu u svoju Srbiju, da budu sa svojim prijateljima, rođacima, ne dozvoljavajući da nas ikakve barijere dijele jedne od drugih - istakao je Vulin.

Nakon otvaranja rekonstruisanog graničnog prelaza Kotroman između Srbije i BiH, on je rekao da balkanski narodi treba da se drže jedni drugih, kao i da je dobro biti sa Srbijom i imati najbolje odnose sa njom.

On je dodao da je Srbija otvorena prema svima i poštuje sve svoje susjede, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Prema njegovim riječima, prije nego što EU sprovede neophodne reforme i donese odgovarajuće političke odluke i bude spremna da primi sve države Balkana u svoje članstvo, Balkanci treba "da se drže jedni drugih".

Vulin je dodao da zato Otvoreni Balkan predstavlja inicijativu koja će zbližiti narode Balkana, a da ne mora neko spolja da ih okuplja i uredi im pravila po kojima će da žive.

Rekonstruisani i modernizovani granični prelaz Kotroman između Srbije i BiH zvanično je otvoren danas, a sadrži po tri saobraćajne trake na ulazu i izlazu iz Srbije, što će značajno ubrzati i unaprijediti putnički i promet robe.