latinica  ћирилица
27/06/2022 |  19:41 | Autor: RTRS

Drvar: "Noćni vukovi" odali počast borcima poginulim u proteklom ratu

Više od stotinu bajkera "Noćnih vukova" iz Republike Srpske, Srbije, Crne Gore, Bugarske i drugih zemalja, posjetilo je opštinu Drvar.
MK "Noćni vukovi" odali počast poginulim borcima - Foto: SRNA
MK "Noćni vukovi" odali počast poginulim borcimaFoto: SRNA

U okviru "Vidovdanske vožnje" položili su vijence na spomen-obilježje poginulim borcima Vojske Republike Srpske u toj federalnoj opštini, posjetili Hram Svetog Save i sveštenstvu poklonili rusku ikonu.

"Noćni vukovi", svake godine, uoči Vidovdana, obilaze pravoslavne svetinje i mjesta stradanja srpskog naroda u proteklim ratovima. Devetu pokloničku vožnju, počeli su posjetom manastiru Žitomislić. Ovo je prva posjeta Drvaru. Među bajkerima su moto-klubovi "Noćnih vukova" iz Crne Gore i Srbije.

- Ovdje se osjećamo kao u svojoj kući i uvijek smo dočekani bratski, prijateljski i lijepo nam je. Prisustvovaćemo kao i svake godine proslavi Dana Vojske Republike Srpske koji se sutra organizuje blizu Banjaluke - rekao je Željko Obradović iz Moto-kluba "Noćni vukovi – Podgorica", odjeljenje iz Crne Gore.

Milić Milutinović iz Moto-kluba "Noćni vukovi – Kragujevac", odjeljenje iz Srbije naglasio je da dolaze na vidovdansku vožnju, da daju podršku "braći iz Republike Srpske koji to inače stvarno dobro organizuju".

- Uvijek nam je drago što smo tu i što smo dio tako jedne velike priče - dodao je Milutinović.

Vožnja počinje 26. a završava 28. juna, na Vidovdan. Nakon položenih vijenaca, obišli su Hram Svetog Save čijem starješini su uručili rusku ikonu. Prisustvovali su istorijskom času.

- Iznenadilo nas je da vam kažem iskreno koliko ljudi nas je dočekalo. Znam da je ovo malo mjesto i da svaki događaj se isprati, ali stvarno nam je drago što na tako srdačan način doček smo imali ovdje - kaže Goran Tadić predsjednik Moto-kluba "Noćni vukovi Republike Srpske".

Članovi "Noćnih vukova", sutra će u Banjaluci prisustvovati obilježavanju Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske i slavskom obredu u manastiru Gomionica.