latinica  ћирилица
27/06/2022 |  20:59 ⇒ 21:49 | Autor: SRNA

Doboj: Dodik donirao 10.000 KM Udruženju za pomoć djeci (FOTO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uručio je danas u Doboju 10.000 KM Udruženju za pomoć djeci sa poteškoćama u razvoju.
Doboj: Dodik donirao 10.000 KM Udruženju za pomoć djeci - Foto: SRNA
Doboj: Dodik donirao 10.000 KM Udruženju za pomoć djeciFoto: SRNA

Dodik je izjavio da treba učiniti radost djeci, kao i vrijednim vaspitačima i roditeljima koji svaki dan vode bitku za ovu djecu.

- Kada sam čuo da ću dobiti Plaketu grada Doboja, te novčanu nagradu od 5.000 KM, nisam oklijevao da kažem da nađu ustanovu u gradu kojoj ću donirati novac, te sam dodao još isti iznos tako da je donirano ukupno 10.000 KM - rekao je Dodik novinarima u Doboju. 

U Centru za dnevno zbrinjavanje djece i omladine su rekli, dodao je on, da će to biti dovoljno za ovo ljeto za rehabilitaciju u "Termama" na Ozrenu, a ako bude potrebno još sredstava, on je obećao da će obezbijediti.

Prema njegovim riječima, ovaj centar je lijep primjer kako se ljudi organizuju, ali je ukazao da je ustanova bez stalnih prihoda.

- Moramo da razmislimo kako da pomognemo ovakvim ustanovama širom Srpske. Ovo nije mali broj djece i zaista je potrebno da se to riješi sistemski. Zahvalan sam direktorki i svim ljudima koji ovdje predano rade. Ovaj centar je lijepo uređen zahvaljujući gradu Doboju. Nadam se da ćemo od ovog trenutka otvoriti novu stranicu kada je riječ o nivou i kvalitetu sadržaja i programa u Centru i da ćemo zejadno raditi na tome - naglasio je Dodik.

Gradonačelnik Doboja Boris Јerinić zahvalio je Dodiku na posjeti Centru za dnevno zbrinjavanje djece i omladine, te što je nagradu povodom Dana grada Doboja odlučio da podari ovoj djeci.

- Raduje me da smo danas ovdje, gdje ima 250 djece sa poteškoćama u razvoju. Ovaj centar je kompletno opremio grad Doboj - rekao je Јerinić.

On je istakao da je posjeta srpskog člana Predsjedništva BiH jedna od najznačajnijih i pokazuje da je društvo odgovorno prema svim kategorijama stanovništva.

Predsjednik Upravnog odbora Udruženja Snježana Mitrović rekla je da Udruženje nema redovne izvore finansiranja nego funkcioniše na principu donacija.

- Radimo razne akcije i na razni način obilježavamo praznike, prodajemo svoje proizvode i od tih sredstava funkcionišemo - rekla je Vidovićeva.