latinica  ћирилица
28/06/2022 |  13:42 ⇒ 13:53 | Autor: SRNA

Priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama za Dan VRS (FOTO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović dodijelila je danas, na proslavi Vidovdana - krsne slave Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka, brojna priznanja zaslužnim organizacijama i pojedincima u odbrani Srpske.
Dodjela odlikovanja (Foto: instagram.com/zeljka.cvijanovic) -
Dodjela odlikovanja (Foto: instagram.com/zeljka.cvijanovic)

U manastiru Gomionica kod Banjaluke Ordenom zastave Srpske sa srebrnim vijencem odlikovan je načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović za izvanredne zasluge u poslijeratnom razvoju Srpske, učvršćivanju mira i međunarodne saradnje, kao i za rezultate i dostignuća od šireg značaja i razvoja u afirmaciji Srpske.

Cvijanović je Ordenom Nemanjića za doprinos obrani Srpske odlikovala Prvu sarajevsku mehanizovanu brigadu VRS, kao i Drugu manevarsku brigadu Drinskog korpusa iz Zvornika, a Ordenom Karađorđeve zvijezde Srpske drugog reda generala Milana Čeleketića.

Ordenom Njegoša trećeg reda odlikovan je Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Ordenom krsta milosrđa odlikovan je doktor Milovan Kerkez, a medaljom Petra Mrkonjića Prva laka laktaška pješadijska brigada VRS, te Druga hercegovačka laka pješadijska brgada VRS, dok je posthumno Medaljom zasluga za narod odlikovan 151 borac VRS.