latinica  ћирилица
28/06/2022 |  16:51 ⇒ 17:13 | Autor: RTS

Na Gazimestanu uhapšen mladić iz Beograda

Nikola Nedeljković iz Beograda (20) uhapšen je na Gazimestanu. Policajci su mu, pošto je parastos stradalim srpskim junacima u Kosovskoj bici završen, nagom do pojasa, stavila lisice na ruke i odvela ga džipom u pravcu Prištine.
Okupljanje Srba na Gazimestanu - Foto: SRNA
Okupljanje Srba na GazimestanuFoto: SRNA

Nikola Nedeljković je bio u grupi vЈernika koja je iz Beograda došla na Vidovdan, na liturgiju u manastiru Gračanica i na parastos srpskim junacima stradalim u Kosovskoj bici 1389. godine.

Mladić iz Beograda uhapšen nakon parastosa na Gazimestanu

Nema navoda i objašnjenja policije šta je motiv i povod za hapšenje, ali policajci na Gazimestanu su rekli RTS-u da Nedeljković nije imao lična dokumenta kod sebe.

Pošto su ga odveli policijskim automobilom, Nedeljkovićevi drugovi iz grupe su policiji pokazali njegovu ličnu kartu radi utvrđivanja identiteta.

O daljem postupku prema Nedeljkoviću odlučiće tužilac, rekli su u policiji za RTS.

Policija: Hapšenje zbog "podsticanja i raspirivanja mržnje"

Prištinska policija potvrdila je hapšenje jednog Srbina, na Gazimestanu navodeći da je podsticao i raspirivao mržnju, dok je desetorici u čijim kolima su pronađene majice sa natpisima "koji izazivaju mržnju", zabranjen je ulazak na KiM.

Dalji postupak u slučaju uhapšenog N. N. sprovodiće se u saradnji i koordinaciji sa nadležnim tužiocem, saopšteno je iz policije.

Desetorici srpskih državljana nije dozvoljen ulazak na KiM u jutarnjim časovima na prelazima Vrbnica i Kula.

- Prilikom kontrole u prtljagu njihovih vozila pronađene su sumnjive majice sa natpisima koji izazivaju mržnju. Kontaktirani su nadležni tužioci, po čijoj odluci je dotičnim osobama zabranjen ulazak na Kosovo, a majice sa različitim natpisima su oduzete - navodi se u saopštenju.