latinica  ћирилица
28/06/2022 |  22:03 | Autor: TANЈUG

Novi skandal Kirjosa - pljunuo ka publici (VIDEO)

Australijski teniser Nik Kirjos izjavio je večeras da je namjerno pljunuo ka jednom navijaču u publici tokom meča prvog kola Vimbldona u kom je savladao domaćeg tenisera Pola DŽaba sa 3;6, 6:1, 7:5, 6:7 (3), 7:5.
Nik Kirjos (Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN) -
Nik Kirjos (Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN)

- Da, jesam, pljunuo sam ka nekome ko me je vrijeđao. Јesam to uradio namjerno, ne bih to uradio nekome ko me je podržavao - izjavio je Kirjos.

Australijanac je iznio svoje viđenje situacije i ponašanje londonske publike.

- Nije bilo uvreda na rasnoj osnovi, ali je publika pokazala mnogo nepoštovanja prema meni. Počinjem da mislim da takve stvari postaju normalne, iako nisu. Uvrede na rasnoj osnovi su mi se desile u Štutgartu, a onda i Osaki u Indijan Velsu kada je neko viknuo i uticao na meč. Ne znam zašto gledaoci misle da imaju pravo da urade nešto tako. U pitanju je čisto nepoštovanje. Neko je viknuo da sam govno. Da li je to normalno? Nije. Nije mi jasno zašto se takve stvari događaju uvijek, iznova. Volim ovaj turnir, to o čemu govorim nema veze sa Vimbldonom. Mislim da je u pitanju čitava generacija ljudi na socijalnim mrežama koji osjećaju da imaju pravo da u negativnom konktekstu komentarišu sve što im padne na pamet, a taj stav se onda prenosi i na realan život. Јa ne smijem da reagujem ni na koji način jer ću biti sankcionisan, a oni osjećaju da mogu da kažu sve što im padne na pamet - izjavio je Kirjos.

Kirjos će u drugom kolu Vimbldona biti rival srpskom teniseru Filipu Krajinoviću koji je danas prvi put u karijeri slavio na londonskoj travi, pošto je poslije preokreta savladao Čeha Јiržija Lehečku sa 5:7, 6:4, 6:7 (5), 7:6 (5), 6:4.