latinica  ћирилица
29/06/2022 |  07:46 | Autor: SRNA

Usporeno na dionicama gdje se izvode radovi

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija usporeno na dionicama gdje se izvode radovi, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Radovi na putu - Foto: RTRS
Radovi na putuFoto: RTRS

Vozačima se zbog najavljene tropske vrućine preporučuje da prave češće pauze i izbjegavaju rizična preticanja, a upozoravaju se i na povećan broj motociklista na putevima.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na putevima Prijedor-Kozarac, Banjaluka-Prijedor, Prijedor 3-Stara Rijeka, Rudanka–Doboj 1, Bijeljina-Šepak, Teslić 2-Teslić 3-Podjezera, Srbac-Gornja Vijaka1-Gornja Vijaka 2-Razboj, Razboj-Tedin Han, Tedin Han-Teslić, Ćesim-Pridvorci, Šipovo-Novo Selo, Јezero-Šipovo.

Radi izvođenja deminerskih radova, dolazi do povremenih obustava saobraćaja na putevima Miljevina-Brod na Drini 1, Brod-Odžak, Šamac 1-Grebnice, Čelinac-Kotor Varoš, Čelinac-Ukrina, Polje-Podnovlje.

Zbog opasnosti od pojave klizišta na putu Stari Ugljevik-Glavičice zabranjen je saobraćaj i putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran-Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja.

Saobraćaj se odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom, zbog aktiviranog klizišta na putevima Foča-Goražde, Bistrica-Podgrab, Ukrina-Gornja Vijaka, dok se na putu Brod na Drini-Granični prelaz Hum/Šćepan Polje za putnička vozila saobraćaj odvija otežano, a za teretna je obustavljen.

Vangabaritni teret kretaće se putevima Donje Ledenice-Crkvina-Granični prelaz Šamac, Stanić Rijeka-Granični prelaz Brod, Doboj-autoput-Banjaluka-Prijedor-Koprivna, Banj Brdo-Bijeljina-Granični prelaz Rača, Stanić Rijeka-Derventa-Granični prelaz Brod i Karuše-Granični prelaz Brod. Vozači treba da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, na mostu Kralja Aleksandra, preko rijeke Lim.

Na snazi je i zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na putu Polje-Podnovlje, za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona na nadvožnjaku broj 238 u mjestu Trn, dok je na putu Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U FBiH zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici auto-puta Zenica sjever-Zenica jug, saobraćaj se odvija preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Sanacioni radovi na autoputu A-1 izvode se i na dionici Podlugovi -Sarajevo sjever, a na mjestu radova saobraćaj se odvija jednom trakom.

U toku su deminerski radovi na magistralnom putu Cerik-Lončari na dionici Cerik-pijaca "Arizona", a saobraćaj se obustavlja na pola sata.

Na magistralnom putu Јajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, a noću obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraćaj se odvija i na putnim pravcima Donji Vakuf-Travnik /Komar/, Žepče-Zenica /Golubinja/, Ripač-Dubovsko i Šamac-Orašje /dionica Grebnice-Bazik/.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.