latinica  ћирилица
29/06/2022 |  10:28 ⇒ 12:17 | Autor: RTRS

Policijska akcija u Derventi, pronađeno 440 stabljika indijske konoplje

U policijskoj akciji "Plantaža 2022" na području Dervente pronađeno je i oduzeto ukupno 440 zelenih stabljika koje asociraju na indijsku konoplju, saošteno je iz Policijske uprave Doboj.
Indijska konoplja -
Indijska konoplja

Akciju su juče izveli pripadnici Policijske stanice Derventa, zajedno sa kolegama iz Sektora kriminalističke policije i Јedinice žandarmerije Policijske uprave Doboj.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa, pretreseni su kuća i pomoćni objekti kod A.L. iz ovog grada, gdje su i pronađene ove stabljike. Istog dana, pretresen je i Z.E. kao i kuća i pomoćni objekti, takođe na području Dervente, te je zaplijenjeno 99 sjemenki koje asociraju na indijsku konoplju i mobilni telefon iPhone.

Takođe, pretreseni su kuća i pomoćni objekti A.G. iz Dervente, te oduzeta providna vrećica u kojoj se nalazila materija koja asocira na marihuanu ukupne bruto mase od 4,18 grama.

Lica inicijala A.L. i Z.E. su lišena slobode zbog osnova sumnje da su izvršila krivična djela Nedozvoljena prizvodnja i promet opojnih droga. Lice inicijala Z.E. je nakon izvršene kriminalističke obrade pušteno na slobodu, dok je lice inicijala A.L. uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj. Protiv lica inicijala A.G. će nadležnom sudu biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Sve preduzete aktivnosti vršene su uz nadzor dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Doboj.