latinica  ћирилица
29/06/2022 |  12:09 ⇒ 13:58 | Autor: RTRS

Višković: Za izgradnju objekta u UKC Srpske obezbijeđeno više od 55 miliona KM

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Banjaluci da je Vlada Srpske donijela odluku o izgradnji objekta za pružanje zdravstvene zaštite oboljelima od malignih bolesti u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, za šta će biti izdvojeno više od 55 miliona KM.
Radovan Višković - Foto: SRNA
Radovan ViškovićFoto: SRNA

- Nedovoljni su bolnički kapaciteti za teško oboljele pacijente i zato smo se odlučili za izgradnju ovakvog objekta. Rok za izgradnju objekta je tri godine - rekao je Višković nakon što je ozvaničen početak izgradnje ovog objekta.

Istakao je da Vlada Republike Srpske podržava zdravstveni sistem i da je cilj izgradnja bolnica u Trebinju i u Prijedoru.

- Ponosan sam što Repbulika Srpska može da finansijski i na svaki drugi način prati potrebe građana i adekvatno odgovori na sve izazove. Ranije smo izgradili bolnice u Bijeljini i u Istočnom Sarajevu, proširili kapacitete u Trebinju, a Vlada prati ravnomjeran razvoj Srpske i potrebe građana - naveo je Višković.

Prema njegovim riječima, objekat za pružanje zdravstvene zaštite oboljelima od malignih bolesti biće namijenjen pacijentima iz Republike Srpske.

- Ovdje će pacijenti imati kompletnu njegu. Nabavićemo najsavremeniju dijagnostičku opremu, a UKC već radi na osposobljavanju kadrova što je veoma značajno - rekao je Višković.

On je podsjetio da je Vlada Srpske izdvojila novac za rekonstrukciju Klinike za ginekologiju i akušerstvo UKC-a.

- U proteklom periodu samo učinili velike napore i zaustavili rast obaveza zdravstvenog sektora. Povećali smo značajno lična primanja, gradili objekte i nabavljali savremenu opremu. Načinili smo veliki iskorak u zdravstvenom sektoru Srpske koji je pokazao da je sposoban da se suoči sa kriznim situacijama kao što je bio virus korona. Naš sistem nije krahirao, nego je pokazao koliko je uspješan - rekao je Višković.