latinica  ћирилица
29/06/2022 |  16:17 ⇒ 17:52 | Autor: RTRS

Sljedeće sedmice rasprava o javnom prevozu; Subvencija karata i za jul (VIDEO)

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić najavio je za sljedeću sedmicu vanrednu sjednicu gradske Skupštine na kojoj će biti razmatrani problemi u javnom prevozu.
Gradski saobraćaj - Foto: RTRS
Gradski saobraćajFoto: RTRS

Ilić je dodao da je to usaglašeno na sastanku u pauzi skupštinskog zasjednja sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem.

Naveo je da je na sastanku raspravljano o tome da grad bar na tri mjeseca preuzme plaćanje razlike u cijeni karata iz budžeta grada, kako se ne bi zaustavio javni prevoz u Banjaluci.

- Nikome nije u interesu da prevoz u Banjaluci stane - rekao je Ilić.

On je naglasio da će grad subvencionisati poskupljenje karata za jul, pa prevoznici mogu početi sa prodajom karata, jer je na tom polju postignut konsenzus tako da neće biti potrebe da autobusi stanu u petak.

- U međuvremenu treba da se održi vanredna sjednica Skupštine grada na kojoj ćemo imati konkretne prijedloge oko kojih ćemo postići konsenzus. Taj konsenzus bi se trebao postići prije same sjednice, kako ne bi gubili vrijeme - dodao je Ilić.

Ilić smatra da bi grad trebalo da ide u kreiranje novog ugovora sa prevoznicima kako se u budućnosti ne bi dešavali slični problemi.

Gradonačelnik Draško Stanivuković istakao je da je grad spreman da izdvoji maksimalna sredstva, ali ne i bezgranično ogromna sredstva i bezgranično dugo.

- Mora se definisati novi cjenovnik, koliko dana, sedmica i mjeseci grad preuzima na sebe troškove razlike u cijeni karata, a onda poslije, ako ima sredstava, možemo nastaviti, ali ako nemamo, nemamo obavezu da to nastavimo - rekao je Stanivuković.