latinica  ћирилица
29/06/2022 |  19:03 | Autor: SRNA

Ljevnaić: Počeli radovi na Ski-centru Igrišta kod Vlasenice

Olimpijski centar Јahorina započeo je radove na obnavljanju i izgradnji Ski-centra Igrišta kod Vlasenice za šta će biti izdvojena 42 miliona KM, izjavio je direktor OC Јahorina Dejan Ljevnaić
Dejan Ljevnaić - Foto: RTRS
Dejan LjevnaićFoto: RTRS

Ljevnaić je istakao da je njegov tim prije više od godinu dana napravio razvojni projekat Ski-centra Igrišta, koji je detaljno razrađen po fazama i investicijama, i ima veliki potencijal da bude atraktivna turistička destinacija, saopšteno je danas iz OC Јahorina.

- Krećemo od nule i imamo šansu da napravimo najbolji ski-centar - naglasio je Ljevnaić i precizirao da je, uz sistem za osnježavanje, dvije ski-staze, u planu izgradnja i žičare, jezera za vještačko osnježavanje, pokretne trake, tjubing staze i zabavnog sadržaja, kao i parkinga i svih pratećih sadržaja.

On je istakao da je Vlada Republike Srpske, na čelu sa premijerom Radovanom Viškovićem, prepoznala značaj, usvojila projekat te obezbijedila garanciju za izgradnju ovog ski-centra, za šta će biti izdvojena 42 miliona KM.

Ljevnaić je dodao da veliku zahvalnost duguje i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, koji od samog početka podržava sve ideje rukovodstva centra.

Ljevnaić je rekao da će izgradnjom Ski-centra "Igrišta" biti napravljena nova dimenzija u razvoju skijaškog sporta i omogućeno lokalnom stanovništvu da bolje živi.

- Na Igrištima očekujemo turiste iz cijele istočne BiH i zapadne Srbije. Velika prednost je i strateški dobar položaj i blizina aerodroma Tuzla. Izgradnjom sistema za osnježavanje imaćemo najmanje 120 dana skijanja u sezoni. Ovo će biti ski-centar idealan za dnevne i vikend turiste - naveo je Ljevnaić.

On je istakao da će izgradnjom ovog ski-centra biti upotpunjena ponuda i Јahorine i da će turisti moći da uvrste posjetu Ski-centru Igrišta prilikom dolaska ili odlaska sa Јahorine.

- Vidjeli smo na primjeru Јahorine da je turizam pokretač privrede, a siguran sam da će i ovaj kraj imati mnogobrojne benefite od pokretanja ovog ski-centra. Vlasenica i Han Pijesak će dobiti nove investitore, nova radna mjesta u hotelijerstvu, turizmu i proizvodnji domaće hrane. Samo mi, kao OC Јahorina, ćemo u poslovnoj jedinici Igrišta zaposliti najmanje 100 ljudi, a indirektno će od našeg rada zavisiti najmanje 2.000 radnih mjesta - istakao je Ljevnaić.

On je rekao da je vizionarski tim centra uspješnim poslovanjem na Јahorini pokazao da izborom pravih projekata, brzom realizacijom i dobrim upravljanjem, ostvaruje sjajan rezultat.

Ljevnaić je istakao da je u planu i preuzimanje upravljanja turističkim kompleksom Andrićgrad u Višegradu, ali i obnavljanje četiri hotela na području opštine Pale.