latinica  ћирилица
30/06/2022 |  08:19 ⇒ 12:08 | Autor: SRNA

Održan jednočasovni štrajk upozorenja, nakon kojeg je nastavljen rad

Najavljeni jednočasovni štrajk upozorenja održan je jutros u svim proizvodnim jedinicama i pratećim službama Šumskog gazdinstva Romanija na Sokocu, rekla je potpredsjednik Јedinstvene udružene sindikalne organizacije preduzeća Šume Srpske Slavica Elez.
Sokolac: Šume Republike Srpske -
Sokolac: Šume Republike Srpske

Elezova je rekla za Srnu da je rad prekinut od 7.00 do 8.00 časova, a da su se potom radnici vratili svojim obavezama.

Ona je pojasnila da štrajk upozorenja nije nikakav vid pritiska već dugotrajan proces u kome se od marta sindikalna organizacija obraća Upravi preduzeća tražeći povećanje cijene rada.

- Sadašnja cijena rada je 140 KM, a jedinstveni udruženi sindikat, što znači sindikat svih gazdinstva i organizacionih djelova koji posluju u sastavu Šuma Srpske traže povećanje cijene rada na 175 KM - rekla je Elezova, koja je i predsjednik sindikalne organizacije sokolačkog gazdinstva Romanija, u kojem je takođe na jedan čas prekinut rad.

Predsjednik sindikalne organizacije Šumskog gazdinstva Visočnik koja djeluje u Јedinstvenoj udruženoj sindikalnoj organizaciji Јavnog preduzeća Šume Republike Srpske Ljubica Terzić potvrdila je Srni da je jednočasovni štrajk upozorenja održan i u Gazinstvu na Han Pijesku.