latinica  ћирилица
30/06/2022 |  13:04 ⇒ 14:16 | Autor: SRNA

Dodik: U lažnim građanskim partijama je opasan nacionalistički muslimanski puls

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da se u lažnim građanskim partijama u FBiH krije opasan nacionalistički muslimanski puls.
Milorad Dodik - Foto: SRNA
Milorad DodikFoto: SRNA

- Nacionalizmom muslimanske partije plaše i birače, a i predstavnike međunarodne zajednice, kreirajići privid da u FBiH postoje partije ljevice, neopterećene nacionalizom - rekao je Dodik za Srnu.

Prema njegovim riječima, upravo u lažnim građanskim partijama krije se opasan nacionalistički muslimanski puls, što su u praksi dokazivali i članovi SDP-a i DF-a Željka Komšića, do partija koje se danas predstavljaju ljevicom.

- Izjave koje su dolazile iz SDP-a ponekad bi ostavljale bez daha i samog lidera SDA Bakira Izetbegovića - naveo je Dodik.

Da su svi na istom, muslimanskom kursu, dodao je on, najbolje su pokazali razgovori o izmjeni Izbornog zakona BiH, kada su doslovno svi govorili jednim glasom.

- Stoga bi licitiranje izbornim pobjednikom u FBiH, bar među muslimanima bilo gubljenje vremena, jer ko god da osvoji većinu vodiće istu nacionalnu politiku, a Republika Srpska će ostati za njih glavni cilj za uništenje - rekao je Dodik.