latinica  ћирилица
30/06/2022 |  13:40 | Autor: SRNA

Čović: Borjana Krišto - kandidat za člana Predsjedništva

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović potvrdio je danas da će Borjana Krišto biti kandidat ove stranke za člana Predsjedništva BiH na predstojećim izborima, a da on neće biti ni na jednoj listi.
Dragan Čović - Foto: SRNA
Dragan ČovićFoto: SRNA

Čović je istakao da je to jednoglasna odluka Predsjedništva HDZ-a, a da je to danas dogovorio i sa predsjednicima drugih stranaka Hrvatskog narodnog sabora .

- Mislim da imamo tri mjeseca dosta kvalitetne kampanje koju možemo graditi i na vrijednostima svježine u politikama, kada je u pitanju cijela BiH. Vjerujem da će kampanja biti korektna i rasterećena - rekao je Čović novinarima na otvaranju magistralnog puta Stolac-Neum.

Čović je naveo da on nije kandidat na bilo kojoj listi, te da su nastojali da na kantonalnim izbornim listama dobiju novu dimenziju.

On je otkrio i da će kadar HDZ-a BiH Darijana Filipović biti nosilac liste za Hercegovačko-neretvanski i Zapadnohercegovački kanton, a Marinko Čavara nosilac liste za centralnu BiH i zenički prostor, kako je ta izborna jedinica definisana.

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Marina Pendeš rekla je danas novinarima u pauzi sjednice ovog doma da će u ponedjeljak biti objavljeno ko je kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

- Uopšte ne vidim razlog zašto Borjana Krišto ne bi bila kandidat - rekla je Pendeševa.