latinica  ћирилица
30/06/2022 |  13:47 ⇒ 13:47 | Autor: SRNA

Nosović: Nelegalna sjednica Skupštine Saveza u Istočnom Sarajevu

Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Anđelko Nosović rekao je da je nelegalna, nestatutarna i nelegitimna predstojeća vanredna sjednica Skupštine ovog udruženja u Istočnom Sarajevu, koju je sazvao već isključeni član i nekadašnji predsjednik te skupštine Slobodan Mrkajić.
Anđelko Nosović - Foto: SRNA
Anđelko NosovićFoto: SRNA

Nosović je rekao da poziv za tu sjednicu, zakazanu za subotu, 2. jul, između ostalog, nema validni pečat Saveza, te dodao da bilo kakve odluke donesene na njoj ne mogu biti legalne.

On je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da Skupštinu priprema Predsjedništvo Saveza i predsjednik Skupštine, što Mrkajić više nije nakon što ga je Predsjedništvo, u skladu sa statutom, isključilo iz članstva.

- Ulogu predsjednika Skupštine po statutu Saveza preuzeće potpredsjednik Skupštine. I to do saziva sljedeće Skupštine kada će biti izabran novi predsjednik - rekao je Nosović i dodao da se takva skupština može očekivati već na jesen.

On je poručio da će Savez ovakve probleme prevazići, ostati jedinstven i nastaviti da na najbolji način zastupa svoje članstvo, iznoseći istinu o stradanju Srba.

- Dajemo zdušnu podršku onima koji sada vode Srpsku jer u njima prepoznajemo ljude koji čuvaju Srpsku i Srbe na ovim prostorima - rekao je Nosović i istakao da je postojeće rukovodstvo Saveza legalno izabrano, što su potvrdile i brojne sudske odluke.