latinica  ћирилица
30/06/2022 |  14:27 ⇒ 20:00 | Autor: RTRS

Tri decenije Fonda PIO; Srpska obezbjeđuje redovno povećanje penzija (FOTO/VIDEO)

Fond PIO Republike Srpske obilježava 30 godina postojanja.
Svečana akademija Fonda PIO - Foto: RTRS
Svečana akademija Fonda PIOFoto: RTRS

Na Svečanoj akademiji ocijenjeno je da je to jedna od uspješnijih republičkih institucija koja iz godine u godinu ostvaruje sve bolje rezultate u poslovanju.

Ostvarili su kontinuiranu i pravovremenu redovnost isplate penzija za 273 hiljade korisnika prava.Svečanoj Akademiji u Administrativnom centru Vlade prisustvovali su zvaničnici Srpske.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da su u proteklih devet godina penzije u Srpskoj povećane za 55 odsto i istakla da je proteklih godina doneseno nekoliko strateških odluka, a jedna od njih je prelazak na trezor čime je obezbijeđena redovna isplata penzija u jednom danu.

Ona je dodala da je bilo i izmjena određenih zakona, te pored redovnih i vanredna usklađivanja penzija.

 

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković ocijenio je da je Fond za penzijsko i invalidsko siguranje Republike Srpske jedna od uspješnijih republičkih institucija koja iz godine u godinu ostvaruje sve bolje rezultate u poslovanju.

Višković je istakao da je Fond PIO u proteklih 30 godina uspješno radio na dobrobit našeg društva zbog čega predstavlja instituciju za primjer u Srpskoj.

- Fond PIO svih ovih godina nije imao lak put, razvijao se zajedno sa Republikom Srpskom. Drago mi je što iz godine u godinu ostvaruje sve bolje rezultate u poslovanju - rekao je Višković na svečanoj akademiji povodom 30 godina rada Fonda PIO.

Višković je rukovodstvu Fonda čestitao značajan jubilej i izrazio uvjerenje da će Fond i ubuduće ostvarivati još bolje rezultate na dobrobit građana i penzionera Srpske.

Direktor Fonda PIO Mladen Milić rekao je da dodatnu stabilnost u radu Fonda donosi odluka o prelasku na trezorski način poslovanja od januara 2016. godine.

- Zahvaljujući razumijevanju i odlučnosti tadašnjeg predsjednika Vlade Srpske Željke Cvijanović, pravilno je riješeno obezbjeđenje nedostajućih sredstava i u potpunosti je uvedena redovnost u isplati penzija u jednom danu - istakao je Milić na svečanoj akademiji.

Dodao je da vlast Srpske, predvođena SNSD-om, u proteklih 15 godina kontinuirano brine i posvećuje pažnju penzionerima i njihovom standardu posredstvom povećanja penzija.

Povezane vijesti:

Predsjednica Cvijanović čestitala 30. godišnjicu postojanja Fonda PIO