latinica  ћирилица
30/06/2022 |  15:30 ⇒ 16:23 | Autor: SRNA

Cvijanović: Penzije povećane za 55 odsto

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Banjaluci da su u proteklih devet godina penzije u Srpskoj povećane za 55 odsto.
Željka Cvijanović i Mladen Milić (Foto:instagran) -
Željka Cvijanović i Mladen Milić (Foto:instagran)

Cvijanovićeva je istakla da je proteklih godina doneseno nekoliko strateških odluka, a jedna od njih je prelazak na trezor čime je obezbijeđena redovna isplata penzija u jednom danu.

Ona je dodala da je bilo i izmjena određenih zakona, te pored redovnih i vanredna usklađivanja penzija.

Cvijanovićeva je podsjetila da je od 2000. do 2005. godine bio težak period za penzionere, kada im nisu isplaćivane u cijelom iznosu ionako male penzije.

- Ali, od 2006. godine krenuli smo da mijenjamo odnos prema penzionerima i penzionoj politici - rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon svečane akademije povodom 30 godina rada Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje  Srpske.

Ona je naglasila da se kontinuirano išlo u susret potrebama penzionera, koji znaju da cijene napore institucija Srpske, prije svega Vlade i Fonda, ali i ostalih funkcionera koji su doprinijeli stabilnosti Fonda, odnosno redovnosti isplate penzija.

- Zadovoljna sam da je Vlada u mogućnosti da obezbjeđuje redovno povećanje penzija - rekla je Cvijanović.

Ona je navela da je zadovoljna što je kao premijer i predsjednik Srpske uvijek imala odličnu saradnju sa Fondom i Udruženjem penzionera koji su davali poseban doprinos u socijalnom dijalogu i postizanju dobrih rješenja.

Cvijanovićeva je izrazila uvjerenje da će i u buduće biti nastavljena čvrsta veza institucija Srpske i Udruženja penzionera.