latinica  ћирилица
30/06/2022 |  15:51 | Autor: B92

Ilić osvojio bronzu u Oranu

Ognjen Ilić osvojio je bronzanu medalju na Mediteranskim igrama u Oranu.
Mediteranske igre - Foto: RTRS
Mediteranske igreFoto: RTRS

Ilić je bio treći u biciklističkoj trci na hronometar na Mediteranskim igrama u Oranu.

Srpski reprezentativac je na dionici dugoj 25 kilometara, ostvario treće vrijeme.

- Žestoko smo se pripremali za ovo takmičenje. Vjerovali smo da možemo da napravimo podvig i da se plasiram među pet vozača. Potajno smo se nadali i medalji i uspjeli smo - rekao je Ilić.

Na Mediteranskim igrama srpske bicikliste očekuje još jedno takmičenje - drumska trka drugog jula. Za medalje će se boriti Đorđe Đurić, Dušan Rajović i Veljko Stojnić.

- Ognjen nas je puno obradovao i dao nam dodatnu energiju. Uradio je ogromnu stvar za srpski biciklizam i sport i nadamo se da će naše mladiće i to dodatno osnažiti u drumskoj trci - rekao je direktor biciklističke reprezentacije Srbije Marko Sudarić.

To je druga medalja dana za Srbiju, poslije zlata Milenka Sebića, ukupno 12. na Igrama u Alžiru.

Prije njih su zlatnu medalju osvojili Viktor Nemeš (rvanje), Magomedgadži Nurasulov (rvanje), Damir Mikec i Zorana Arunović (streljaštvo), Marica Perišić (džudo), Milenko Sebić (streljaštvo).

Srebrni su bili Vladimir Brežančić (karate) i Milica Nikolić (džudo), dok je bronzano odličje pripalo Sari Lončar i Mariji Suđmac (badminton), Stevanu Mićiću (rvanje), Dejanu Kovačeviću (boćanje) i Strahinji Bunčiću (džudo).