latinica  ћирилица
30/06/2022 |  16:14 | Autor: SRNA

Djeca s Kosmeta dočekana u Brodu

Načelnik opštine Brod Zoran Vidić organizovao je prijem za 13 mališana i dvije nastavnice iz Osnovne škole "Ugljare" iz istoimenog naselja u opštini Kosovo Polje sa Kosova i Metohije, koji borave u ovoj lokalnoj zajednici u okviru projekta "Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske".
Djeca s Kosmeta na prijemu kod načelnika Broda - Foto: SRNA
Djeca s Kosmeta na prijemu kod načelnika BrodaFoto: SRNA

- Veliko nam je zadovoljstvo što smo u prilici da ugostimo ove mališane, da im pružimo sve ono što im tamo nedostaje, ali i da im pokažemo da smo mi gostoprimivi ljudi velikog srca - rekao je Vidić.

On se osvrnuo na iskustva ove lokalne zajednice u ratnom i poslijeratnom periodu, kada su mališani iz Broda boravili u prijateljskoj Grčkoj.

Nastavnica Dragana Purić, koja u pratnji mališana prvi put boravi u Brodu, zahvalila je za gostoprimstvo direktoru OŠ "Sveti Sava" Brani Gojkoviću, koji je godinama u organizaciji za prijem mališana sa Kosova i Metohije.

Purićeva je zahvalila i načelniku Vidiću i lokalnoj upravi, koji su mališanima omogućili besplatan ulaz na bazene, ali i niz drugih sadržaja, a posebno roditeljima koji su ugostili mališane.

Djeca sa Kosova i Metohije u Brodu borave od subote, 25. juna.