latinica  ћирилица
30/06/2022 |  16:27 ⇒ 01/07/2022 | 09:00 | Autor: RTRS

Od sutra moguće korištenje turističkih vaučera u vrijednosti od 100 KM

U Republici Srpskoj od sutra je moguće korištenje turističkih vaučera u vrijednosti od 100 KM za plaćanje usluge smještaja noćenje sa doručkom, bez obzira na vrijednost izvršene usluge smještaja, saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.
Vaučer (foto: vladars.net) -
Vaučer (foto: vladars.net)

Vaučeri se mogu koristiti od 1. jula do 30. oktobra, a korisnik vaučera je svaki punoljetni građanin Srpske, kao i građanin sa prebivalištem u Brčko distriktu koji posjeduje državljanstvo Republike Srpske, bez obzira na visinu ličnih primanja i koji ispunjava uslove iz uredbe za dodjelu vaučera, navodi se u saopštenju.

Vaučer je moguće iskoristiti isključivo van mjesta prebivališta korisnika, može ga koristiti samo lice na čije ime glasi i vaučerom se može plaćati samo usluga smještaja koja uključuje noćenje sa doručkom, pojašnjavaju u resornom ministarstvu.

Јedan korisnik može iskoristiti turistički vaučer za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od dva noćenja zaredom, dok dva korisnika mogu iskoristiti turističke vaučere za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od tri noćenja zaredom.

Vaučer se može iskoristiti za plaćanje troškova u minimalnom trajanju od četiri noćenja zaredom u više ugostiteljskih objekata za smještaj u korist tri korisnika vaučera, ako se turistički aranžman realizuje posredstvom turističke agencije.

S ciljem pribavljanja vaučera, građani se obraćaju direktno ugostitelju ili turističkoj agenciji koji učestvuju u projektu, a koji dalje putem jedinstvene elektronske aplikacije Ministarstvu trgovine i turizma, podnose prijavu za vaučer.

Liste objekata i turističkih agencija koje trenutno učestvuju u projektu dostupne su na stranici Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske u sekciji "Turistički vaučeri".

Јavni poziv ugostiteljima i turističkim agencijama za učešće u postupku dodjele turističkih vaučera u Republici Srpskoj u ovoj godini otvoren je za prijave do 15. oktobra, a spisak objekata i turističkih agencija koje učestvuju u projektu biće ažuriran na dnevnom nivou, dodaje se u saopštenju.