latinica  ћирилица
30/06/2022 |  18:10 | Autor: SRNA

Vulić: Turkovićevoj nije sporan podanički neokolonijalni mentalitet

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković čim vidi kakvu najavu stranog angažmana - potrči da to pohvali jer njoj podanički neokolonijalni mentalitet nije sporan.
Sanja Vulić - Foto: SRNA
Sanja VulićFoto: SRNA

- Ona će sve sa strane pohvaliti radije nego voditi unutrašnji dijalog i to je ono što je porazno. Kakve evropske vrijednosti spominje da promoviše zemlja koja je napustila EU nije mi jasno? Kakvi vojni eksperti na univerzitetu u Sarajevu, da li je to drugi naziv za paraobavještajni centar za pomoć britanskim ljubimcima? Kakvi eksperti u oružanim snagama BiH - upitala je Vulićeva.

Prema njenim riječima, Turkovićevu treba podsjetiti da za ovakve vrste angažamana trebaju procedure i saglasnosti i da ona nije institucije BiH.

- Bilo bi korektno da nam samoproglašena kraljica kaže na koji način je BiH ugrožena? Ona je sveznalica. Sve joj je poznato ili joj se ukazalo - rekla je Vulićeva.

Ona smatra da je sramotno što, pod plaštom demokratije, Turkovićeva kreira obavještajni centar, a s dugoročnim ciljem istrebljenja Srba i Hrvata iz BiH.

- Očekivala sam veći nivo realnosti i inteligencije od premijera Engleske, ali bošnjački lobi je iskreirao samo jednu, muslimansku priču. Što više Bisere, to manje BiH, davno sam rekla, a evo i bila u pravu - navela je Vulićeva.

Turkovićeva je istakla da je dobrodošLa podrška institucijama BiH od Velike Britanije, koja je najavila danas da će poslati vojne stručnjake u BiH radi borbe protiv "uticaja Rusije, jačanja Misije NATO-a i unapređenja stabilnosti i bezbjednosti u zemlji".