latinica  ћирилица
30/06/2022 |  19:17 ⇒ 19:22 | Autor: SRNA

Priznanja za više od 600 najboljih maturanata iz Srpske i Srbije

Fondacija prestolonasljednika Aleksandra Karađorđevića za obrazovanje i kulturu nagradila je i ove godine više od 600 najboljih maturanata iz Srbije i Republike Srpske za izuzetne rezultate postignute u srednjoj školi i povodom toga danas je održana onlajn ceremonija dodjele priznanja.
Beograd - pohvalnice i pokloni za učenike (Foto: Arhiv) - Foto: SRNA
Beograd - pohvalnice i pokloni za učenike (Foto: Arhiv)Foto: SRNA

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je povodom toga da snaga sabrana u znanju, vještinama i savremenoj umješnosti budućih generacija predstavlja snagu društva danas i u budućnosti.

Trivićeva je izrazila uvjerenje da nagrađeni učenici, osim roditeljima i starateljima, zahvalnost duguju i profesorima koji su nezaobilazna i često najvažnija karika na putu njihovog uspjeha i napretka tokom školovanja, te stoga zaslužuju njenu i zahvalnost Ministarstva prosvjete i kulture Srpske.

- Procesom reforme svih nivoa obrazovanja u Srpskoj učinili smo značajne pomake u smislu unapređenja vaspitno-obrazovnog procesa, te poboljšanja kvaliteta rada sa učenicima i usvajanja znanja, čime smo ponosni, što jasno određuje našu opredijeljenost da u tom smjeru nastavimo, gradeći tako i čvrste temelje za njihovu sigurnu budućnost u Republici Srpskoj, odnosno Srbiji - naglasila je Trivićeva.

Ona je sve ove pametne mlade ljude pozvala da svoje izuzetne potencijale i vještine ispoljavaju gradeći karijere u svojoj zemlji, jer su za njenu svijetlu budućnost i prosperitet najvredniji garant.

Ministar prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Branko Ružić zahvalio je Njegovom kraljevskom visočanstvu prestolonasljedniku Aleksandru i Fondaciji za obrazovanje i kulturu što su prepoznali način na koji je potrebno trasirati put najboljih među sjajnim đacima koje imaju Srbija i Srpska.

On je istakao da je iza nagrađenih učenika 12 godina velikog rada i učenja, a put koji predstoji je veliki i težak.

- Svojim rezultatima svrstali ste se u najjače snage koje imaju Srbija i Republika Srpska - naglasio je Ružić i dodao da je veliko zadovoljstvo biti u prisustvu najboljih učenika koje imaju Srbija i Republika Srpska.

Prestolonasljednik Aleksandar poručio je nagrađanim učenicima da su oni budućnost Srbije i Republike Srpske, koje samo znanjem mogu da napreduju i da se razvijaju.

On je zahvalio Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske, Ministarstvu prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, kompaniji NCR i Link grupi na podršci i što su prepoznali značaj ovog projekta.

Princ Aleksandar podsjetio je da je i ove i prethodne godine svečanost organizovana onlajn, te izrazio nadu da će maturanti od sljedeće godine ponovo dolaziti ovim povodom u Beli dvor.