latinica  ћирилица
01/07/2022 |  08:55 ⇒ 11:15 | Autor: RTRS

Zvornik: Olujno nevrijeme pričinilo materijalnu štetu (FOTO)

Olujno nevrijeme praćeno gradom koje je sinoć zahvatilo sjeverni dio Zvornika pričinilo je materijalnu štetu domaćinstvima na području Roćevića, Pađina, Šepka, Trnovice i Skočića.
Zvornik nevrijeme - Foto: RTRS
Zvornik nevrijemeFoto: RTRS

Protivgradna zaštita djelovala je dva puta.

O ukupno pričinjenoj šteti više će se znati narednih dana nakon što resorna Gradska komisija obiđe domaćinstva koja su prijavila štetu od nevremena.

- Prema prvim informacijama došlo je do značajnije štete u nekoliko sela gdje je grad bio prilično krupan, tako da je pričinio štetu i na usjevima i na plastenicima. Mi smo već imali nekoliko poljoprivrednika koji su se obratili Gradskoj upravi i izvjestili nas o njihovoj šteti - izjavio je načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Zvornik Darko Stefanović.

Nevrijeme u Zvorniku (Foto: RTRS)

Stefanović je naglasio da Grad Zvornik ovom prilikom apeluje i na preostale poljoprivrednike kojima je pričinjena šteta od grada da se prijave Gradu Zvorniku da podnesu zahtjev kako bi njihove službe izašle na teren i utvrdile štetu i u skladu sa mogućnostima, odnosno sa budžetom Grada odobrile određenu pomoć.