latinica  ћирилица
01/07/2022 |  09:13 ⇒ 09:14 | Autor: SRNA

Patrijarhu Porfiriju plaketa visokih studija odbrane i bezbjednosti

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije primio je u Patrijaršiji u Beogradu 11. generaciju polaznika Visokih studija bezbjednosti i odbrane, među kojima su bili i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva odbrane u Savjetu ministara i Oružanih snaga BiH.
Patrijarh Porfirije (Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC) -
Patrijarh Porfirije (Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC)

Rektor Univerziteta odbrane general–potpukovnik Goran Radovanović je, u ime škole, darovao patrijarhu Porfiriju plaketu Visokih studija odbrane i bezbjednosti, javio je crkveni Radio "Slobo ljubve".

Među polaznicima studija bili su i oficiri Ministarstva odbrane, pripadnici MUP-a i drugih ministarstava, predstavnici Skupštine Srbije i državnih agencija.

Prijemu je prisustvovao episkop marčanski Sava, šef kabineta patrijarha srpskog.

Škola nacionalne odbrane čini dio Univerziteta odbrane zajedno sa Vojnom akademijom, Medicinskim fakultetom Vojnomedicinske akadamije /VMA/ i Institutom za strategijska istraživanja.

Oformljena je radi obavljanja poslova koji se odnose na organizaciju i realizaciju karijernih usavršavanja profesionalnih oficira, izradu programa usavršavanja, njihovu realizaciju i evaluaciju.

Takođe, to podrazumijeva i saradnju sa organizacionim jedinicama Ministarstva odbrane i Generalštaba Vojske Srbije, nastavnim i naučnim ustanovama u zemlji i inostranstvu u skladu sa ovlašćenjima i poslovima koje obavlja.