latinica  ћирилица
01/07/2022 |  10:05 ⇒ 12:37 | Autor: RTRS

SNSD: Јavni prevoz za juli nije bio upitan (VIDEO)

Јavni prevoz za mjesec juli nije bio upitan jer je već sve bilo dogovoreno, izjavili su predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić i šef odbornika SNSD-a u Skupštini Grada Banjaluka Dragoslav Topić.
Gradski prevoz u Banjaluci - Foto: RTRS
Gradski prevoz u BanjaluciFoto: RTRS

Ilić i Topić ističu da je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković sve vrijeme građane držao u neizvjesnosti i tek sinoć objavio informaciju za koju je znao već tri dana.

Odbornici SNSD-a su voljni da se održi tematska sjednica, po mogućnosti već u ponedjeljak, ali nikako ne pristaju da povećanje cijena karata ide preko leđa građana i pri tom stavu ostaju.

- U budžetu Grada ima dovoljno sredstava da riješimo sve goruće probleme građana. Јavni prevoz će funkcionisati - kaže Ilić.

Ilić je ocijenio da su pozivi Stanivukovića na raspuštanje gradskog parlamenta smiješni i dodao da gradonačelnik ima problem sa prihvatanjem odgovornosti za funkciju koju obavlja.

Topić je naglasio da SNSD neće dozvoliti da se građani drže u neizvjesnosti po pitanju prevoza i sličnih stvari, te upitao zašto je Stanivuković do posljednjeg momenta čekao da saopšti ljudima da prevoz neće stati.

- On je u ovoj situaciji ispao gubitnik. On zna da bi prekršio zakon da autobusi nisu jutros krenuli - napomenuo je Topić.