latinica  ћирилица
01/07/2022 |  12:12 ⇒ 12:25 | Autor: Agencije

Nadal: Razmišljao sam o povlačenju ali više ne

Španski teniser Rafael Nadal izjavio je da je do prije nekoliko nedjelja ražmišljao da se povuče iz tenisa, ali da sada nema takve misli, prenijeli su danas britanski mediji.
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE/NEIL HALL, ilustracija) -
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE/NEIL HALL, ilustracija)

Nadal je juče u drugom kolu Vimbldona pobijedio Litvanca Ričardasa Berankisa sa 6:4, 6:4, 4:6, 6:3 i u trećem kolu ga sutra očekuje duel sa Italijanom Lorencom Sonegom.

- Moja filozofija od prije par nedjelja je da sam bio blizu toga da se povučem. Sada se ne osjećam tako. To je moja filozofija - izjavio je Nadal i dodao:

- To je nešto čega se nikad nisam plašio. Imam veoma srećan život van tenisa, iako je tenis važan dio mog života u posljednjih 30 godina. Bez sumnje, bio sam srećan i van njega, tako da me to ne brine. Ipak, kad dođe taj dan, biće svakako promjena. Za svaku promjenu u životu potrebno je vrijeme. Morate da im se prilagodite, zar ne? Normalno je da ljudi pričaju o povlačenju velikih sportista, jer su oni dugo u vrhu igre, to je primjetnije u popularnijim sportovima, to postane dio života mnogih ljudi. I meni se to dešava sa nekim fudbalerima, igračima golfa - jasan je Nadal.

Španac je potom objasnio svoj stav na primjeru slavnog golfera Tajgera Vudsa.

- Osoba koju sam volio da gledam je Tajger Vuds. Sad nisam često u prilici da ga vidim kako igra. To je na neki način promjena i u mom životu. Vjerovatno će mnogi misliti kao ja, kada Rodžer ne igra, kada Novak ne bude igrao, kada ja ne budem igrao, ili kada neko iz fudbala i košarke ne nude igrao. Јer oni postaju dio dnevne rutine ljudi, inspirišu ih - zaključio je Nadal.