latinica  ћирилица
01/07/2022 |  12:28 ⇒ 12:29 | Autor: TANЈUG

Serija "Robin Hud" snimaće se u Beogradu i Srbiji

Abacus Media Rights, kompanija Amcomri Entertainment, pokrenula je potpuno novu, vrhunsku dramsku seriju "Robin Hud" koju je kreirao DŽonatan Ingliš sa DŽonom Glenom kao izvršnim producentom, a Tanjugu je potvrđeno u produkciji serije da će se "Robin Hud" snimati u PFI studiju u Beogradu i na lokacijama širom Srbije.
Kalemegdan (Foto: Tanjug/ Miloš Milivojević) -
Kalemegdan (Foto: Tanjug/ Miloš Milivojević)

Serija će se snimati u produkciji English/Glenn Media i Balkanic Media, a nastajanje tog televezijskog formata finansira Head Gear koji vodi Fil Hant, uz podršku podsticajnog programa Ministarstva kulture Srbije.

Autentična i uzbudljiva dramska serija sa deset jednosatnih epizoda predstaviće najrealističniju verziju Robina Huda do sada, smještenu u pozadini okrutne, korumpirane i misteriozne srednjovjekovne zemlje.

Robin je rođen oko 100 godina nakon što su anglosaksonsku Englesku osvojili Normani, koji su sa sobom donijeli hrišćanstvo, kamene dvorce i poreze.

Bio je to mitski period u istoriji kada je Engleska bila prekrivena šumom, a stara paganska vjerovanja su bila pobijena snagom normanskog mača.

U tom veoma mračnom i opasnom momentu istorije, zagonetni Robin i njegovi divlji odmetnici bili su srednjovjekovni osvetnici u borbi protiv ugnjetavanja.

DŽonatan Ford, generalni direktor AMR-a napominje da su ljudi širom svijeta čuli za Robina Huda.

- Bilo je mnogo veoma uspješnih verzija engleskog heroja, ali nijedna nije ponovo prikazala nemilosrdnu, tiransku atmosferu tog vremena. Ovo je univerzalna priča o preživljavanju, sukobu i ljubavi sa spektakularnim akcionim sekvencama koje će se snažno dopasti svjetskoj publici- rekao je Ford.

DŽonatan Ingliš, tvorac serije, ističe želju da svijetu pokaže pravog Robina Huda.

- Istražio sam originalne balade i zapise koji još uvijek postoje iz 12. i 13. veijka. Oni otkrivaju daleko privlačniju i opasniju figuru, Robina koji je grub, autentičan i duboko ukorijenjen u istoriji. Ovo je verzija Robina Huda u stilu "Vikinga" ili "Peaky Blinders".

DŽon Glen dodaje da je ovo verzija Robina Huda koju nikada ranije nije vidio.

- Istorijski tačan, pun bogatih i složenih likova, pravovremenih tema, pun akcije i intriga. Nema dama u nevolji, nema muškaraca u hulahopkama, to, iskreno, više liči na "Peaky Blinders" nego bilo koji Robin Hud koga sam ikada vidio - kaže Glen.