latinica  ћирилица
01/07/2022 |  13:07 ⇒ 13:21 | Autor: SRNA

Mijić: Prevoz redovan, prodaja julskih karata po starim cijenama

Prevoznici koji obavljaju gradski i prigradski prevoz na području grada Banjaluke od jutros redovno vrše ovu djelatnost, a počela je i prodaja karata za jul po starim cijenama, potvrdio je direktor banjalučkog "Autoprevoza" Dejan Mijić.
Gradski prevoz - Foto: RTRS
Gradski prevozFoto: RTRS

Mijić je naveo da prevoznici jutros obavljaju prevoz na svim linijama, s obzirom na jučerašnji dogovor sa predstavnicima Gradske uprave, na kojem im je obećano da će grad nadoknaditi razliku u cijeni.

On je rekao da je došlo i do redukcija zbog ljetnog režima saobraćaja, budući da nema đaka i da su godišnji odmori, što je objavljeno prije početka prodaje karata.

Mijić je napomenuo da je dogovoreno da putnicima mjesečne karte od juna važe do ponedjeljka, 4. jula, kako bi imali vremena da kupe nove karte i ne plaćaju pojedinačne.

- Mi samo vršimo uslugu prevoza u javnom gradskom prevozu prema ugovoru koji imamo potpisan sa gradom, gdje je jasno definisano kako dolazi do poskupljenja i formiranja cijene karata - rekao je Mijić za Srnu.

On je istakao da prevoznici pozdravljaju privremeno rješenje, ali da ono ne može biti trajno jer nisu obezbijeđena sredstva za sve mjesece, te dodao da to pitanje treba da rješe "gradski oci" i Skupština grada.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković juče je saopštio da je problem prevoza privremeno riješen, te da je grad spreman da snosi troškove za jul i pozvao skupštinsku većinu da se izjasni o ovom pitanju.

Na zasjedanju Skupštine grada u srijedu, 29. juna, naknadno je dodat novi cjenovnik karata u javnom prevozu, ali je poslije višečasovne diskusije odlučeno da ovo pitanje bude povučeno sa dnevnog reda i razmotreno na vanrednoj sjednici naredne sedmice.