latinica  ћирилица
01/07/2022 |  14:19 ⇒ 14:21 | Autor: SRNA

Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Republiku Srpsku i narednih dana očekuje pretežno sunčano i toplo vrijeme, uz moguće kratkotrajne pljuskove, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
Sunčano - Foto: RTRS
SunčanoFoto: RTRS

U toku noći i sutra ujutro na sjeveru i zapadu očekuje se osvježenje uz povremenu kišu ili pljuskove. Temperatura vazduha će biti niža i prijatnija u odnosu na prethodne vrlo tople dane.

Na jugu i istoku i dalje će biti veoma toplo i sunčano, popodne na istoku pljuskovi sa grmljavinom, a ponegdje su moguće i lokalne nepogode.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni.

Minimalna temperatura vazduha od 17 do 23, u višim predjelima od 13, a maksimalna od 28 stepeni na sjeverozapadu do 36 na jugu i jugoistoku, u višim predjelima na zapadu od 23 stepeni Celzijusovih.

Pretežno sunčano i toplo vrijeme, lokalno i vruće biće u nedelju, 3. jula, kada će poslijepodne razvoj oblaka u centralnim i istočnim krajevima usloviti pljuskove sa grmljavinom, koji će se premještati na sjeveroistok.

Minimalna temperatura vazduha od 18 do 24, u višim predjelima od 14, a maksimalna od 31 do 36, u višim predjelima od 26 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi meteorologa, u ponedeljak, 4. jula, biće pretežno sunčano i vruće uz porast temperature vazduha, a poslijepodne će biti uslova za pojavu kratkotrajnih pljuskova na jugu i jugozapadu.

Minimalna temperatura vazduha od 18 do 24, u višim predjelima od 16, a maksimalna od 32 do 37, u višim predjelima od 25 stepeni Celzijusovih.

Sunčano i veoma toplo očekuje se u utorak, 5. jula, ali će dnevna temperatura biti niža nego dan ranije. Poslijepodne će razvoj oblaka ponegdje usloviti kratkotrajne pljuskove praćene grmljavinom.

Minimalna temperatura vazduha od 18 do 24, u višim predjelima od 16, a maksimalna od 30 do 36, u višim predjelima od 24 stepena Celzijusova.