latinica  ћирилица
01/07/2022 |  15:41 | Autor: SRNA

Most preko Dunava najvažniji objekat na Fruškogorskom koridoru

Most preko Dunava, koji će se graditi između Kovilja i Petrovaradina, biće jedan od najvažnijih objekata na Fruškogorskom koridoru, izjavio je predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
Gradilište budućeg mosta između Petrovaradina i Kaća (foto: TANJUG / GRAD NOVI SAD / Aleksandar Vasilic) -
Gradilište budućeg mosta između Petrovaradina i Kaća (foto: TANJUG / GRAD NOVI SAD / Aleksandar Vasilic)

Mirović je istakao da je ovaj most dug 1,7 kilometara naročito važan za Novi Sad, Irig i Rumu jer je, kako je rekao, ta dionica sa oko 900 kamiona i 10.000 vozila dnevno jedna je od najopterećenijih na putevima Srbije.

- Vjerujem da ćemo za tri i po godine imati praktično spasonosno rješenje za Novi Sad i druge opštine kada je riječ o teretnom saobraćaju, za Petrovaradin posebno, za novosadsku Partizansku ulicu, kao i za Srem, Frušku goru i Irig - rekao je Mirović novinarima poslije obilaska gradilišta na pomoćnom čeličnom mostu na mjestu gdje će biti budući most preko Dunava.

Gradilište su posjetili i direktor "Koridora Srbije" Aleksandar Antić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, kao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Prethodno je pokrajinski premijer imao radni sastanak sa Momirovićem i Vučevićem.

Oni su razmijenili mišljenja o izgradnji Fruškogorskog koridora, radovima na trasi brze pruge Novi Sad-Subotica gdje se nalaze značajni arheološki lokaliteti, kao i o izgradnji pješačko-biciklističke staze između Petrovaradina i Beočina.