latinica  ћирилица
01/07/2022 |  17:29 ⇒ 19:55 | Autor: RTRS

GO SNSD: Dodik kandidat za predsjednika Srpske, a Cvijanović za srpskog člana Predsjedništva BiH (VIDEO)

Lider SNSD-a Milorad Dodik zvanično je kandidat za predsjednika Republike Srpske na predstojećim opštim izborima u BiH, a Željka Cvijanović kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH, potvrdio je danas u Gradišci Glavni odbor ove partije.
Glavni odbor SNSD - Foto: RTRS
Glavni odbor SNSDFoto: RTRS

Glavni odbor SNSD-a verifikovo je i nosioce lista za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom parlamenta BiH.

Lider SNSD-a Milorad Dodik poručio je da se sa Republikom Srpskom ne smije kalkulisati jer je ona izvor slobode, ali i neupitna.

Dodik je rekao da će SNSD i dalje voditi odgovornu nacionalnu politiku, dodajući da je partija pokazala da je patriotska i da je očuvala finansijsku i političku stabilnost Republike Srpske u veoma izazovnim vremenima.

On je podsjetio da su SNSD i koalicioni partneri obezbijedili redovne penzije i plate, povećenja tih primanja, te ponovo pozvao mlade od 16 do 29 godina da se od 5. jula prijave za pomoć od 100 KM, koliko će dobiti i u septembru.

Dodik je ponovio da će SNSD u kampanji podsjećati na sve što su radili, bez napadanja, te dodao da žele fer i poštene izbore.

- Ne smiju biti zaboravljeni oni koji su stvarali Republiku Srpsku iz tadašnjeg vojnog i političkog vrha jer nikada nisu kalkulisali sa njom. Zato je veoma važno ko će voditi Republiku Srpsku i da nas u narednom periodu prihvate kao realnost - rekao je Dodik, koji je predložen za kandidata za predsjednika Republike Srpske.

Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović rekla je da je cilj ove političke partije jaka Republika Srpska i očuvanje njenih nadležnosti.

 

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Podsjećamo, u Gradišci je održana sjednica GO SNSD-a gdjesu verifikovani nosioci lista za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom parlamenta BiH na predstojećim opštim izborima.

Za Narodnu skupštinu Republike Srpske nosioci lista su Izborna jedinica jedan Dragoslav Kabić, Izborna jedinica dva Miroslav Bojić, Izborna jedinica tri Vlado Đajić, Izborna jedinica četiri Igor Žunić, Izborna jedinica pet Aleksandar Subotić, Izborna jedinica šest Vojin Mitrović, Izborna jedinica sedam Zoran Stevanović, Izborna jedinica osam Ljubiša Ćosić i Izborna jedinica devet Luka Petrović.

Za Predstavnički dom parlamenta BiH nosioci lista su Izborna jedinica jedan Nebojša Radmanović, Izborna jedinica dva Obren Petrović i Izborna jedinica tri Radovan Višković.

Glavni odbor SNSD
Foto: RTRS

Glavni odbor SNSD
Foto: RTRS

Glavni odbor SNSD
Foto: RTRS

Glavni odbor SNSD
Foto: RTRS

Glavni odbor SNSD
Foto: RTRS

Glavni odbor SNSD
Foto: RTRS

Glavni odbor SNSD
Foto: RTRS

Glavni odbor SNSD
Foto: RTRS

Glavni odbor SNSD
Foto: RTRS

Glavni odbor SNSD
Foto: RTRS

Glavni odbor SNSD
Foto: RTRS