latinica  ћирилица
01/07/2022 |  21:43 ⇒ 21:54 | Autor: SRNA

Mrkonjić Grad: Izložba fotografija "Kosibaše i delije"

U Mrkonjić Gradu otvorena je izložba fotografija "Kosibaše i delije" - omaž koscima i utemeljivačima, medijima i vlastima koji su uspjeli da podrže i održe 31 godinu manifestaciju "Dani kosidbe na Balkani" po kojoj je Mrkonjić Grad poznat.
Mrkonjić Grad - izložba fotografija "Kosibaše i delije" - Foto: SRNA
Mrkonjić Grad - izložba fotografija "Kosibaše i delije"Foto: SRNA

Izložba, autora Slobodana Ćoćkala, je o najboljim kosibašama i delijama turističke manifestacije "Dani kosidbe na Balkani - Memorijal Lazar Laketa"od 1990. do 2021. godine.

- Kroz ovih 40 panoa ispričana je priča o najboljim koscima i delijama, koji su pokazali snagu svojih mišića i vještine baratanja kosom na velikoj toploti i koji su tako ostavili bezvremeni trag i svog takmičarskog duha i vrijednosti ovoga kraja - istakao je Ćoćkalo.

Ćoćkalo je rekao novinarima da je ova izložba omaž koscima i utemeljivačima, medijima i vlastima koji su uspjeli da podrže i održe 31 godinu ovu manifestaciju, po kojoj je Mrkonjić Grad poznat.

Večerašnja izložba u Kulturnom centru "Petar Kočić" jedan je u nizu događaja u okviru sutrašnje manifestacije "Dani kosidbe na Balkani - Memorijal Lazar Laketa", koja se ove godine održava 32. put.