latinica  ћирилица
02/07/2022 |  08:49 ⇒ 12:18 | Autor: RTRS

Tomaš: Prnjavor nikada nije imao veći budžet, do kraja godine biće i veći (VIDEO)

Načelnik Prnjavora Darko Tomaš istakao je gostujući u našem Јutarnjem programu, da ova opština nikada nije imala veći budžet. Sredstva za investicije, kaže, uvećana su za milion maraka i iznose ukupno 7.700.000 KM.
Darko Tomaš u Јutarnjem programu - Foto: RTRS
Darko Tomaš u Јutarnjem programuFoto: RTRS

- Od tog iznosa pet miliona su krediti, a 2,7 miliona su od domaćih prihoda. Očekujem u narednom podršku vlasti i preduzeća tako da mislim da će ovaj iznos do kraja godine biti i veći - naveo je Tomaš.

On je dodao da je 1,8 miliona KM planirano za rekonstrukciju najfrekventnije ulice u Prnjavoru za koju se čekalo nekoliko godina unazad.

- U ovoj ilici će se uraditi kompletna infrastruktura, a pored toga planirano je renoviranje gradskog parka i zgrade opštine - rekao je Tomaš.

Tomaš je najavio značajne kapitalne investicije, među kojima izgradnju vodovodnih sistema u mjesnim zajednicama Štrpci, Potočani i Babanovci, te izradu projektne dokumentacije za mjesnu zajednicu Ratkovac do Naseobine Lišnje.

Skupština opštine Prnjavor usvojila je rebalans budžeta za ovu godinu na osnovu kojeg je budžetski okvir uvećan za 9,57 odsto ili 2.660.000 KM i sada iznosi 30.460.000 KM.