latinica  ћирилица
02/07/2022 |  09:59 ⇒ 09:59 | Autor: SRNA

Ispaljeno 210 protivgradnih raketa, trećina na području Bijeljine

Na području Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko distrikta noćas je ispaljeno 210 protivgradnih raketa, od kojih najviše u Bijeljini - 72, saopšteno je iz "Protivgradne preventive".
Gradiška - Protivgradna preventiva - Foto: SRNA
Gradiška - Protivgradna preventivaFoto: SRNA

Dejstvovano je iz 49 protivgradnih stanica od 2.16 do 5.44 časova. Na području Dervente ispaljeno je 10 raketa, Modriče osam, Gradačca 12, te Šamca dvije rakete.

U Donjem Žabaru su ispaljene tri rakete, Pelagićevu četiri, Brčkom 35 raketa i Bijeljini 72 rakete.

Na području Zvornika ispaljeno je 17 raketa, Vukosavlju četiri, Ugljeviku 12, Loparama 13, Čeliću osam i Srebreniku 10 raketa.

- Požrtvovanim i odgovornim trudom strijelaca na terenu, kao i operativnog tima koji je koordinisao cijelonoćnom akcijom dejstva protivgradnim raketama, vrlo uspiješno je kontrolisana gradonosna moć oblaka, te pravovremenim i doziranim dejstvima pojava grada svedena na manja loklana područja - napomenuli su iz "Protivgradne preventive".

Iz ovog preduzeća su napomenuli da su strijelci na terenu pojavu grada u pljusku prijavili na području lokalnih uprava Pelagićevo, Ugljevik, Zvornik, dok je sugradica u pljusku prijavljena na teritoriji Broda, Doboja, Vukosavlja, Donjeg Žabara, Modriče, Šamca, Brčkog, Srebrenika, Lopara i Bijeljine.