latinica  ћирилица
02/07/2022 |  12:23 ⇒ 12:38 | Autor: SRNA

Višković: Posebno vrijeđa što se ne pojavljuje niko iz međunarodne zajednice (VIDEO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da posebno vrijeđa što se danas na pomenu u Bratuncu skoro da ne pojavljuje niko iz međunarodne zajednice da oda počast srpskim žrtvama, a samo za desetak dana skoro na istom mjestu pojaviće se svi.
Bratunac - polaganje vijenaca - Foto: RTRS
Bratunac - polaganje vijenacaFoto: RTRS

- Ne vidimo nijednog razloga zašto to rade, zašto dijele žrtve, zašto dijele narode u BiH, a stalno nam pričaju priču kako hoće da dođe pomirenja i suživota. Hrišćanski jeste da praštamo, ali kako da praštamo, na koji način da ispunimo tu svoju hrišćansku obavezu ako nas stalno gurate u nove svađe, u nove podjele i to radite uporno 30 godina - upitao je Višković.

Višković je izjavio novinarima u Bratuncu, gdje prisustvuje pomenu svim srpskim žrtvama iz srednjeg Podrinja i Birča u odbrambeno-otadžbinskom ratu, da za zločin nad srpskim narodom izgleda nema suda, nema kazne, a samo se sudi pripadnicima srpskog naroda.

- To je dovoljna opomena za sve nas da pokušamo da razumijemo šta nam se sprema i samo jedinstveni se možemo spasiti i sačuvati - naglasio je Višković.