latinica  ћирилица
03/07/2022 |  10:57 | Autor: TANЈUG

Košarkaši Srbije večeras u Nišu protiv Belgije

Košarkaši Srbije večeras od 21 satu u niškom "Čairu" dočekaće selekciju Belgije u utakmici šestog kola A grupe prve faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.
Košarkaši Srbije (Foto: KSS) -
Košarkaši Srbije (Foto: KSS)

Dvije reprezentacije imaju identičan učinak 3-2, dok je lider Letonija sa 4-1 uoči druge faze kvalifikacije gdje se pravi nova grupa sa Velikom Britanijom, Turskom i Grčkom.

- Informacija da su skoro sve ulaznice rasprodate je najbolja vest otkad sam ponovo selektor. Samo da imate informaciju, igrali smo u Rigi protiv Letonije pred 11.500 gledalaca, a u Beogradu je bilo 2.300 ljudi - izjavio je selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić na konferenciji za medije u NIšu.

Ova utakmica sa Belgijom, kao i svaka u kvalifikacijama, je veoma važna. Pokušavamo da se pripremimo najbolje što možemo, dodao je selektor.

- Nama je taj kontinuitet ekipe ugrožen. Ako uporedimo mečeve protiv Letonije u Beogradu i tamo, važno je da kažemo da su tokom tog perioda kroz ekipu prošla 23 igrača. Nikakav kontinuitet ne postoji, osim što je trener imao priliku da ih upozna. To je alarmantna situacija, kao što je alarmantna i situacija u kojoj se nalazi srpska košarka - rekao je Pešić.