mtel
latinica  ћирилица
03/07/2022 |  13:14 ⇒ 14:08 | Autor: SRNA

Cijena struje ostaje uvijek niska za građane Srpske

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da Republika Srpska ima dovoljno električne energije, da "Elektroprivreda" neće biti prodata i da će cijena struje uvijek ostati niska za građane.
Struja - Foto: RTRS
StrujaFoto: RTRS

- Naša Elektroprivreda neće biti prodata, ekipa koju predvodim to je spriječila. Da to nismo učinili danas bismo imali pet puta skuplju struju - rekao je Dodik, napominjući da u predstojećem periodu treba raditi na više polja zbog globalnih dešavanja i tokova.

On je napomenuo da, ako Srpska već ne može određivati cijenu nafte, onda može struje.

- Cijena struje ostaće uvijek niska za naše ljude. Sva sreća pa imamo oko 35 odsto viškova i možemo da prodamo i time poklopimo gubitke koji nastaju u vezi sa domaći konzum - rekao je Dodik.

Dodik je ukazao da je cijena električne energije u Srpskoj za stanovništvo niža za 44 odsto nego u Federaciji BiH.

- Manja je 60 odsto nego u Hrvatskoj, a 140 odsto nego u Italiji i na nekim drugim mjestima. I to je politika koju ćemo nastaviti - rekao je Dodik na Mrakovici, gdje je prisustvovao obilježavanju 80 godina od Bitke na Kozari.

On kaže da zna da se ono što treba da radi u budućem periodu svodi na nekoliko stvari.

- Da obezbijedim mir - to znam i to sam pokazao da mogu. Sigurnost, i to znam i pokazao sam, a ono što dodatno moram da radim je da obezbijedim dovoljno energije i hrane za naš narod zbog globalnih trendova - rekao je Dodik.