latinica  ћирилица
03/07/2022 |  13:35 ⇒ 13:36 | Autor: TANЈUG

Petković: Kurti opsjednut osvajanjem sjevera KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, ocijenio je danas da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti opsjednut osvajanjem sjevera Kosova i Metohije i da mora da snima spotove da u to ubijedi sebe.
Petar Petković (Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC) - Foto: TANЈUG
Petar Petković (Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC)Foto: TANЈUG

- Koliko je Aljbin Kurti opsjednut osvajanjem severa Kosova i Metohije, pa mora da snima spotove da u to sebe ubijedi? - napisao je Petković na Tviteru povodom objavljivanja spota Kurtijevog Samoopredjeljenja, u kojem se tvrdi da su za vrijeme Kurtijevog manadata na sjeveru KiM uspostavljeni, kako se navodi, "red i zakon".

Petković ističe da su srpske sredine na KiM za Kurtija misaona imenica, a da "ako mu je lakše da živi u paralelnoj realnosti, tu pomoći nema!"

Pokret Samoopredjeljenje objavio je spot u kojem se tvrdi da je Samoopredjeljenje uspjelo da na sjeveru KiM, bude, kako je navedeno,"uspostavljen red i zakon".

Navodi se da srpski referendum nije dozvoljen, kao ni održavanje izbora, da su zatvoreni putevi za krujumčarenje i laboratorije za proizvodnju droge.

Kako prenosi portal Kos sev, u spotu je sjever KiM prikazan isključivo kao leglo kriminala, u koji su ubrojani i rad srpskih institucija, izgradnja naselja Sunčana dolina i održavanje srpskih izbora i referenduma.