latinica  ћирилица
03/07/2022 |  16:29 ⇒ 16:30 | Autor: SRNA

Kovačević: Šarovićevi rezultati u Sarajevu - urušavanje Srpske i put u njen nestanak

Mirko Šarović previše morališe i soli pamet za nekog ko je ostao prepoznatljiv samo po tome što je u Narodnoj skupštini Republike Srpske sa prijetećim kažiprstom u histeriji vikao kako njega apsolutno ne zanimaju stavovi institucija Republike Srpske, istakao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

- To je Mirko Šarović u zajedničkim institucijama kojeg mi i građani Republike Srpske pamtimo - naglasio je Kovačević u izjavi za Srnu.

Sve da trenutni predstavnici Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH, na čelu sa Miloradom Dodikom, nisu uradili baš ništa, bilo bi dovoljno samo to da su, istakao je Kovačević, zaustavili urušavanje i nestanak Republike Srpske kroz zajedničke institucije koji su predvodili Mirko Šarović i njegovi saradnici.

- Moramo da se prisjetimo da su Mirko Šarović i ekipa usvojili mehanizam koordinacije po kojem se nije i ne bi Republiku Srpsku pitalo apsolutno ništa, da je Dragan Mektić predstavljao Republiku Srpsku kao mjesto na kojem postoje paravojne formacije koje ugrožavaju mir i bezbjednost u BiH i u cijelom regionu prizivajući intervenciju međunarodne zajednice prema Republici Srpskoj i sankcije koje smo kasnije i dočekali u Srpskoj - podsjetio je Kovačević.

On je ukazao i da se ne smije zaboraviti da su Šarovićeva ekipa, Mladen Ivanić i Igor Crnadak usvajali strategiju spoljne politike u kojoj je pisalo da su AMP, MAP i put u NATO dio konsenzusa u BiH, iako je i više od pola godine prije toga Narodna skupština Republike Srpske usvojila Rezoluciju o vojnoj neutralnosti Republike Srpske.

- To su, dakle, rezultati Mirka Šarovića i njegove reprezentacije, ako se to može tako nazvati - sve loše po Republiku Srpsku i lagani nestanak Republike Srpske - zaključio je Kovačević.