latinica  ћирилица
03/07/2022 |  16:57 ⇒ 17:04 | Autor: SRNA

Brod: U naselju Grku služen pomen poginulim borcima

U brodskom naselju Grk danas je služen pomen za 11 boraca iz tog sela poginulih u proteklom Odbambeno-otadžbinskom ratu, te za dva borca Vojske Republike Srpske iz Maglaja čije su porodice nova ognjišta izgradila u toj mjestu.
Brod - pomen - Foto: SRNA
Brod - pomenFoto: SRNA

Predsjednik Predsjedništva opštinske Boračke organizacije Zoran Vidić rekao je da je ovo dan koji okuplja mještane i poštovaoce srpskih junaka koji su braneći svoj narod dali ono najvrednije, svoje živote.

On je dodao da je dužnost svih da se sjećaju svojih predaka i žrtava koji su dali nemjerljiv doprinos da bi se danas živjelo u slobodi.

- Rat nismo htjeli niti smo izazivali sukobe, ali smo bili primorani oduprijeti se progonu, spaljivanju srpskih ognjišta, uništavanju života u krajevima gdje je vijekovima živio srpski narod - rekao je Vidić.

On je dodao da se pomen u Grku služi u vrijeme kada su na ovom prostoru vođene borbe za oslobađenje srpskih sela brodske opštine.

Parastosu kod spomen-obilježja u porti crkve u Grku, osim porodica poginulih boraca, mještana i predstavnika Boračke organizacije, prisustvovali i predstavnici lokalne uprave, te oranizacija i udruženja.