latinica  ћирилица
04/07/2022 |  08:54 ⇒ 08:59 | Autor: RTRS

Đoković: Težak meč, ovaj teren posebno mjesto u mom srcu

Bio je ovo težak meč, nikada ranije nismo igrali jedan protiv drugog, on je prije nekoliko nedjelja dobio neke igrače iz Top 10 ili Top 5 i osvojio turnir u Holandiji, rekao je Novak Đoković poslije pobjede protiv Tima van Rajthovena.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN) -
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN)

- Znao sam da neće biti lako. Sa takvim servisom i takvim talentom može da naparvi mnogo toga, pa mi je bilo potrebno vremena da se naviknem na njegov ritam - izjavio je Đoković i potom konstatovao da je dobro što je završio meč prije 23 časa po londonskom vremenu i "policijskog časa".

Srpski teniser posebno se zahvalio legendarnoj Bili DŽin King što je odgledala meč do kraja, ali i što je danas tokom proslave 100-godišnjice "Central korta" mnogo naučio od nje.

- Ovaj teren ima posebno mjesto u mom srcu, kada sam gledao prvi teniski meč to je bilo na ovom terenu, kada je Pit Sampras osvojio svoj prvi Vimbldon, to me je inspirisalo i tako sam se zaljubio u tenis. Sanjao sam da jednog dana osvojim Vimbldon i sada imam tu privilegiju, osvojio sam ga više puta i svaki put kad dođem osjetim koliko je poseban, koliko je sve posebno ovdje, sve je bijelo i nema reklama, bitni su samo igrači. Hvala vam što ste ovdje i što je ovo sve još ljepše - istakao je Đoković.