latinica  ћирилица
04/07/2022 |  10:45 ⇒ 20:00 | Autor: RTRS

Vlasenica: Uručeni ključevi za izbjegla i raseljena lica (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uručio je danas u Vlasnici ključeve za 20 stanova namijenjenih izbjeglim i raseljenim licima.
Vlasenica - dodjela ključeva - Foto: RTRS
Vlasenica - dodjela ključevaFoto: RTRS

Višković izjavio je da je veoma značajno što je 20 porodica dobilo stanove jer je riječ o izbjeglim i raseljenim licima, navodeći da je vrijednost projekta izgradnje nešto veća od milion KM.

- Ovo smo radili sa EU i opštinom Vlasenica koja je obezbijedila lokaciju za izgradnju stanova i potrebnu infrastrukturu - rekao je a Višković.

On je istakao da Vlada Srpske u Vlasenici gradi 28 kuća za šta je izdvojeno oko 900.000 KM.

Načelnik opštine Vlasienica Miroslav Kraljević rekao je da je danas bitan dan za Vlasenicu jer su uručeni ključevi za 20 izbjeglih i raseljenih porodica koje nisu imale riješeno stambeno pitanje, te naveo da je planirano da narednih dana počnu radovi radovi na Trgu srpskih boraca gdje će biti izgrađen centralni spomenik.

Kraljević je zahvalio svima koji su učestvovali u projektu kojim je riješeno životno pitanje porodica koje su sa svih strana došle u tu lokalnu zajednicu.

Iz Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije ranije je saopšteno da je stambeni objekat izgrađen u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, a ukupna vrijednost radova iznosi više od milion KM.

Vlasenica -dodjela ključeva (Foto: RTRS)

Višković se prethodno sastao sa načelnikom opštine Vlasenica Miroslavom Kraljevićem sa kojim je razgovarao o projektima bitnim za ovu lokalnu zajednicu.

Vlasenica dodjela stanova (Foto: RTRS)

Svi trenutni projekti na području Vlasenice realizuju se uz pomoć Vlade Republike Srpske, rekao je premijer Srpske Radovan Višković tokom posjete toj lokalnoj zajednici.

Višković je dodao da Vlada Srpske u skoro svim lokalnim zajednicama Republike učestvuje i vodi velike infrastrukturne projekte.