latinica  ћирилица
04/07/2022 |  11:38 | Autor: SRNA

NSRS sutra o radu MUP-a u prošloj godini

Redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena sutra u Banjaluci raspravom o izvještaju o radu Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske za prošlu godinu u kome se ističe da je stanje bezbjednosti bilo povoljno.
Narodna skupština Republike Srpske - Foto: RTRS
Narodna skupština Republike SrpskeFoto: RTRS

- MUP Republike Srpske je u 2021. godini uspješno realizovao poslove i zadatke iz svoje nadležnosti, što se ogleda kroz ostvareno povoljno stanje bezbjednosti u oblasti borbe protiv kriminaliteta i bezbjednosti u saobraćaju, te očuvanju stabilnog reda i mira - navodi se u izvještaju.

Zabilježen je pad kriminaliteta za 2,1 odsto uz povećanje koeficijenta ukupne rasvijetljenosti i rasvijetljenosti po nepoznatom izvršiocu.

- Od ukupno 7.062 evidentirana krivična djela 83,9 odsto činila su krivična djela opšteg kriminaliteta, kojih je u odnosu na 2020. godinu manje za 2,9 odsto. Smanjen je broj imovinskih krivičnih djela za 4,4 odsto, posebno težih krivičnih djela teška krađa za 8,3 odsto i razbojništvo za 51,2 odsto, a u isto vrijeme je povećana njihova rasvijetljenost po nepoznatom počiniocu - dodaje se u izvještaju.

Poslanici će razmatrati izvještaj o radu i finansijski izvještaj Komisije za koncesije Republike Srpske za 2021. godinu.

Biće razmatran i izvještaj o radu sa finansijskim izvještajem Agencije za visoko obrazovanje Republike Srpske za prošlu godinu.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je u prvom dijelu 22. redovne sjednice rebalans budžeta Republike Srpske za ovu godinu i 13 zakona.