latinica  ћирилица
04/07/2022 |  11:59 ⇒ 19:56 | Autor: RTRS

Višković u Milićima; Najavio otvaranje fabrike sa 100 radnih mjesta (VIDEO)

Za širenje poslovne zone u Milićima, Vlade Rapublike Srpske i Vojvodine izdvojiće 1,3 miliona maraka. Administracija ove opštine, zahvaljujući podršci Vlade Srpske, uskoro će se preseliti u novi objekat, a u toku su i drugi infrastrukturni projekti, poput uređenja korita Јadra. Kineski investitor Vladi je uputio pismo namjere za izgradnju brzog puta od Bijeljine do Trebinja, što bi i za Miliće bio zamajac razvoja.
Višković u Milićima - Foto: SRNA
Višković u MilićimaFoto: SRNA

Izvjesno je da će se u objektu od dvije hiljade metara kvadratnih proizvoditi džambo vreće za potrebe zvorničke Alumine, ali i drugih kupaca u BiH i da će biti prostora za zapošljavanje oko stotinu radnika. Objekat će biti u vlasništvu opštine Milići, a Vlada je izgradnju podržala sa 800 hiljada maraka.

- Dobili smo podršku Vlade Vojvodine u iznosu od 500.000 KM za taj projekat. Pomoć realnom sektoru je najvažnija, jer su potrebna nova radna mjesta i investicije - rekao je premijer Višković.

U protekle četiri godine Vlada je u Miliće investiirala blizu 30 miliona maraka, 11 samo u infrastrukturu, saobraćajniice, rasvjetu, uređenje korita Zelenog i Hladnog Јadra. 

 Marko Savić, načelnik opštine Milići, je istakao da ga je premijer upoznao da je Vlada Republike Srpske izdvojila 2,2 miliona KM za izgradnju nove zgrade opštine Milići.

- Izgradnja nove zgrade opštine je veoma značajno za ovu lokalnu zajednicu, ne samo izgradnja objekta kao objekta, već je to značajno za opštinu što se uređuje i jedan dio grada koji nije bio reprezentativan na samom ulazu u Miliće - rekao je Savić.

Kineska kompanija Šandong iskazala je interes i za izgradnju brze seste od Bijeljine preko Podromanije, Foče, pa do Trebinja, što bi bila žila kucavica cijele regije, a i opštine Milići čuvene po nalazištima rude boksita.

Izgradnja ove saobraćajnice povećala bi interes investitora, a i još jedan projekata na 20-tak kilometara od Milića, obnova ski-centra Igrište, u koji vlada ulaže posredstvom OC Јahorina, otvara nove mogućnopsti i za ovu opštinu.

Prije Milića, Višković je posjetio opštinu Vlasenica.